OSZTÁLYTALÁLKOZÓK

Tájékoztatjuk egykori diákjainkat, hogy az osztálytalákozók számára iskolánk - a hivatalos nyitvatartási időn kívül - az alábbi időpontokban várja tanulóit.

Előzetes egyeztetés céljából telefonon, vagy emailben várjuk jelentkezésüket.

2023 február 11; március 11; április 15; május 13; június 03; szeptember 23; október 07; november 18.

Szeretettel várjuk minden kedves növendékünket!

Akikre büszkék vagyunk!
7-11. évfolyamos diákjaink versenyeredményei

Tanulmányi versenyeredmények 2023 »

Sport versenyeredmények 2023 »

Tankönyvrendelés a 2023/2024-es tanévre

Tankönyvrendelési tájékoztató, és osztályonkénti letölthető tankönyvlisták »

Tisztelt Szülők! Kérjük Önöket, hogy akkor is töltsék ki és küldjék vissza aláírva a tankönyvlistát, ha nem az iskolán keresztül rendelik meg a tankönyveket. Köszönjük!

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-ának felajánlásával! »

A korábbi években is nagy segítséget nyújtottak a felajánlások kiemelkedő teljesítményű diákjaink elis­merésének támogatásában.
A Munkácsy Gimnáziumért alapítvány adószáma:
19196033-1-14

erasmus




Erasmus+ Székelykeresztúr

A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diájai csoportos Erasmus+ mobilitáson vehettek részt Székelykeresztúron.

A programról részletes beszámolót ITT olvashatnak.

2023. június

Pedagógusnapi kitüntetések 2023

Az idei tanévben több munkatársunk munkája került elismerésre a pedagógusnap alkalmából.

Dr. Vargáné Rosta Zsuzsanna, dr. Vajda János és Maráczi Árpád pedagógusaink Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehettek át, míg Demeterné Várnai Virág tanárnő polgármesteri dicséretben részesült.

Az intézményvezető Gyallai Katalin munkáját Apáczai Csere János-díjjal ismerték el Budapesten

2023. június 4.

Az Andrássyak nyomában a Felvidéken

A Határtalanul! program keretében az idei tanévben történelmünk egyik legmeghatározóbb főnemesi családjának, az Andrássy-családnak a tagjairól szereztünk közvetlen élményeket felvidéki tanulmányi kirándulásunk során.

A programokról szóló részletes beszámolót ITT olvashatják.

A kirándulásról készült prezentációt ide kattintva nézhetik meg.

2023. június

erasmus




Erasmus+ Lengyelország

A lengyelországi Wroclawban ért véget a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium három éve kezdődött Erasmus+ projektje, a „Seeds without borders - Forests as European natural heritage”.


A programról beszámolót ITT olvashatnak.

2023. március

Tudományos Diákköri Konferencia 2023

A 2022/2023-as Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Junior és Senior szekciók résztvevői rendhagyó módon, egy időben, de két helyszínen versenyeztek 2023. március 22-én.

Tizenkét versenyző a tíz pályamunkát január-február hónapra készítette el. Ebben nyolc mentor segítette őket. A kutatómunkákat több kolléga és külsős szakértő egy szempontsor szerint bírálta, majd találta alkalmasnak arra, hogy a szóbeli fordulón megmérettessenek. A szóbeli prezentációkhoz a diákok kiegészítő kérdéseket kaptak.

Mindenképp dicséretes, ha valaki tanulmányai mellett kutatómunkába vág bele, szakirodalmat olvas, pályamunkát vagy működő eszközt készít és előadást tart. Ezért, aki elindult ezen a megmérettetésen, csak győztes lehetett. Minden versenyzőnek gratulálunk! Mindannyiótoknak további sikeres megmérettetést kívánunk a MATE Dunántúli Mandulafa versenyén és a TUDOK-on! Jövőre találkozunk megint! (A szervezők)

Az eredményről itt olvashatnak.

2023. március

erasmus




Erasmus+ Belgium

Az idei év márciusában az Erasmus+ program keretein belül az iskolánkból 13 diáknak lehetősége volt arra, hogy egy hetet Belgiumban töltsenek. A program célja az angol nyelvtudás fejlesztésére és a fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretekink bővítésére épült. Emellett megismerkedhettünk a belga oktatási rendszerrel és kultúrával, valamint a városok nyújtotta rengeteg látnivalóval is.


Az eseménydús hétről az ITT található linken olvashatnak beszámolót.

2023. március

erasmus




Erasmus+ Spanyolország - Sevilla

Februárban egy hetes eltéréssel egy másik csoport is Spanyolországba utazott az Erasmus+ keretein belül. Sevillától egy 100 km-re található kis városkában fogadták 6 fős csoportunkat spanyol vendéglátóink, ahol a francia, ciprusi, lengyel, olasz delegátus bevonásával ismerkedtünk a spanyol kultúrával, az oktatási rendszerrel illetve a spanyol családok mindennapjaival.

Természetesen szakmai és egyéb kulturális illetve sport programok is színesítették ottlétünket, melyekről ITT olvashatnak beszámolót.

2023. február

erasmus




Erasmus+ Spanyolország

Idén februárban iskolánk diákjai egy hétre Spanyolországba utazott egy 14 fős csoporttal az Erasmus+ program keretein belül. A program célja a spanyol nyelv gyakorlása, a spanyol kultúra és oktatási rendszer megismerése volt. A hét napot egy-egy családnál töltöttük, így betekintést nyertünk egy spanyol család mindennapi életébe.

Az eseménydús hétről az alábbi linken olvashatnak beszámolót.

Az eseménydús hétről ITT olvashatnak beszámolót.

2023. február

Diákolimpiai sikerek!

Kiemelkedő sporteredményeket értek el a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium csapatai a diákolimpiai döntőkben labdarúgás és röplabda sportágakban.

Első helyezést ért el a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium labdarúgó csapata Pécsett a Futsal Diákolimpia Országos döntőjében.

A csapat tagjai: Horváth Fábián, csapatkapitány 11.c, Ország Balázs, (a torna legjobb játékosa) 12.d, Csatos Balázs 12.e, Czimmermann Gergő 11.a, Gelencsér Benedek 10.b, Marton Kolos Iván 11.a, Nagy Adrián 10.d, Németh Máté 11.c, Pressing Máté 10.c, Szigeti Imre Máté 10.d. A bővített keret további játékosai: Haász Olivér 10.d, Pacsai Bence 10.d, Ipolyi-Várkonyi Csanád 10.c. Felkészítő testnevelő: Rózsa János

Második helyezést ért el Békéscsabán a Röplabda “A” Országos Diákolimpia döntőjében a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium röplabda csapata.

A csapat tagjai: Dobos Bertalan 9.d, Eördögh Bálint 11.d, Garami Péter 12.d, Laczó Bálint 10.d, Nagy Sebestyén 10.d, Patkás Márton 10.b, Szalaki Dominik Attila 10.d, Székely Márton 11.d, Tóth Gábor 11.b, Zarka Márton 11.d. Felkészítő testnevelő: Szarka Vivien, Kísérő tanár: Pénzes Gáborné Czipó Gabriella.

2023. január

Karácsonyi Muzsika 2022

2022. december 15-én került megrendezésre a hagyományos év végi zenés-irodalmi estünk a Karácsonyi Muzsika. Az ünnepségen fellépett a Munkácsy Mihály Gimnázium kórusa és iskolánk számos tehetséges diákja énekes műsorszámokkal, verssel, prózával és tánccal teremtett meghitt hangulatot a karácsonyi ünnephez.

A szereplők, felkészítő pedagógusok nevét és a műsorszámokat tartalmazó műsorfüzet itt érhető el.

2022. december

Kaposvári Advent 2022

Munkácsy Mihály Gimnázium kórusa december 16-án a Pajtaszínházban, adott ünnepi műsort, ezt követően pedig december 21-én a Kaposvári Családsegítő Központban adott zenés ünnepi műsort a rászoruló családok számára.

2022. december

eromuPolitik-On szimulációs verseny

Munkácsys siker a Politik-On közéleti készségfejlesztő és politikai szimulációs verseny országos döntőjén.

A versenyről bővebben ITT olvashatnak.

2022. december

erodKomáromi erődrendszer

A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium 11. évfolyamos tanulói egy pilot programban vettek részt a komáromi erődrendszer meglátogatásával, amely a Nemzeti Örökség Intézete támogatásával valósult meg. A program célja, hogy a diákok minél szélesebb körben ismerhessék meg a nemzeti és történelmi emlékhelyeket. A programról szóló beszámolót ITT lehet megtekinteni.

2022. november

eromuPakson az erőműben jártunk

Október 20-án iskolánk 35 végzős (matematika-fizika, biológia-kémia tagozatos és a fizika "fakultációra" járó) tanulójával ellátogattunk a Paksi Atomerőműbe.

A programról bővebben ITT olvasható.

Kovács Róbert, tanár

2022. október

Szakmai nap Budapesten

A 12.B osztály biológia-kémia csoportja Budapesten meglátogatta a Sziklakórház Atombunker Múzeumot, melyet a II. világháború alatt és az 1956-os forradalom idején is használtak. Magyarország legnagyobb viaszfigura kiállítása bemutatja a kórház történetét, a hadiorvoslás fejlődését, emellett a polgári védelem eszközei és felszerelései is megtalálhatók.

A nap második felében a Természettudományi Múzeumban megnézték a madártani gyűjteményt, és egy múmiákkal foglalkozó antropológus előadását hallgatták meg, majd néhány csontvázon, koponyán és múmián figyelhették meg az előadáson hallottakat.

2022. október

erasmus




Erasmus+ Ambérieu en Bugey

Újabb állomáshoz érkezett a "Seeds without borders" című Erasmus+ projektünk!

A Munkácsy Gimnázium tanulói és tanárai Franciaországban jártak egy partnertalálkozón, ahol nemzetközi csapattal együttműködve bővíthették ismereteiket.

A projektről részletes beszámolót itt olvashatnak.

2022. október

munkacsy

NYÍLT NAP 2022!

A 2022-2023-as tanévre történő beiskolázáshoz kapcsolódó Nyílt napot 2022. november 9. napján, szerdán délután szervezzük meg.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet minden nyolcadik osztályos tanuló a saját általános iskolájában tehet meg, osztályfőnökén keresztül. Minden iskolába eljuttattuk a szükséges regisztrációs lapot, amelyet az általános iskolák küldenek vissza nekünk. Kérjük, hogy csak az általános iskolán keresztül jelezzék részvételi szándékukat!

Kivétel ez alól a hatodik osztályos tanulók, akik a hat évfolyamos képzésre szeretnének jelentkezni: ők az itt található regisztrációs lapon jelezzék részvételi szándékukat.

További információt és a regisztrációs lap visszaküldésének E-mail címét itt érhetik el.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2022. október

nyelvSegítség a második
idegennyelv-választásához 2022

Melyik nyelvet válasszam? Gyakran merül fel a kérdés szülőkben és diákokban egyaránt. A lehetőségek bemutatásával szeretnénk segítséget nyújtani a döntésben.

Tekintsék meg megújult kisfilmjeinket »

2022. október

Nagyfeszültség alatt

Szeptember 29-én iskolánk fizika "fakultációra" járó 12. évfolyamos tanulóival ellátogattunk a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kaposvári telepére.

A vállalat részéről Balogh János volt vendéglátónk, aki a villamos energia előállításának, valamint a fogyasztókhoz való eljuttatásának történetéről, jelenlegi, rendkívül aktuális helyzetéről, technikai megoldásairól tartott előadást. Ezt követően házigazdánk vezetésével a telep bejárása során testközelből nézhettük meg, amit eddig csak tanórán, az iskolapadban tanultunk. A vastag, nagyfeszültségű kábelek, a zúgó transzformátorok nem mindennapi látványt nyújtottak.

Kirándulásunk ezen az izgalmas, nem mindennapi helyszínen, segítségünkre volt a fizika érettségire való felkészülésben is.

Kovács Róbert, tanár

2022. szeptember

Kamera rendszer szabályzat

evkonyv

Adatkezelési szabályzat a térfigyelő kamera rendszer működtetésével összefüggésben

Megjelent Centenáriumi Évkönyvünk

evkonyv

E-napló

E-naplo

E-ügyintézés

E-ugyintezes

Elérhetőségeink »

Lóczy verseny »

Csengetési rend »

Munkácsy Krónika

MK
tanacsadas logo

A Munkácsy Gimnáziumért Alapítvány kiemelt támogatója

Kométa logo

Hívószó alapítvány

unesco
NÖRI logója
A Nemzeti Örökség Intézetének emlékezetpedagógiai partnerintézménye

Erasmus Plusz Program
ECDL logó
A Határtalanul logója
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Betlen Gábor logója
Tehetségpont logo Nemzeti_Tehetség_Program Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Út a Tudományhoz