• Osztályfotók
  • 2011/2012-es hírek
  • 2012/2013-es hírek
  • Tanévnyitó ünnepség, első tanítási nap:

    2017. szeptember 1.


    Nyári Ügyeleti Rend

    Iskolalátogatási igazolások kiállítása, át nem vett bizonyítványok kiadása, a nyári szünetben kizárólag hétfői napokon történik!

    JÚNIUS: 26

    JÚLIUS: 3, 10, 17, 24, 31

    AUGUSZTUS: 7, 14, 21, 28

    8.00 és 12.00 óra között

    Tankönyvosztás:

    Augusztus 30. 8.00-16.00 7; 8. osztálynak és a 9. évfolyamnak

    Augusztus 31. 8.00-16.00 10. 11. évfolyamnak

    Szeptember 1. 9.00-13.00 12. évfolyamnak

    Szeptember 4; 5. A tankönyvtámogatásban részesülő 10; 11; 12. évfolyamnak

    Tankönyvrendelés a 2017/2018-as tanévre

    Normatív kedvezmény - jogosultak köre, igénylőlap letöltése »

    Tankönyvrendelési tájékoztató, és osztályonkénti letölthető tankönyvlisták »

    Tisztelt Szülők! Kérjük Önöket, hogy akkor is töltsék ki (húzzák ki) és küldjék vissza aláírva a tankönyvlistát, ha nem az iskolán keresztül rendelik meg a tankönyveket. Köszönjük!

    Választható tanórai foglalkozások 2017/2018

    A 2017/2018-as tanév választható tanórai foglalkozásaira 2017. május 20-ig kell jelentkezni. Az alábbi linkeken elérhető a választható foglalkozásokkal kapcsolatos tájékoztató, illetve jelentkezési lap. Kérjük a szülőket és tanulókat, hogy nyomtassák ki a dokumentumot, és a leválasztható jelentkezési lapot a jelzett időpontig aláírva juttassák vissza az iskolába.

    A 10-es tanulóknak kettő két órás foglal­kozás választására van lehetőségük az érettségi felkészítők megadott sávjaiból. Fontos, hogy a jövő évi 11.b, 11.c, 11.d, 11.f osztályokban egy két órás emelt vagy közép szintű érettségi felkészítő foglal­ko­zás választása kötelező, mivel így teljesül a helyi tantervben az évfolyamra előírt heti óraszám.
    (A mmgsz.sulinet.hu/iskola/helyitanterv.html oldalon elérhető helyi tantervek az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről c. jogszabály alapján készültek.)

    Tájékoztató és jelentkezési lap az érettségi felkészítő foglalkozásokra

    Tájékoztató és jelentkezési lap a tanórán kívüli foglalkozásokra

    A fenntartó, a szülői szervezet, az iskolaszék és a diákönkormányzat jóváhagyása a választható foglalkozásokról

    Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-ának felajánlásával! »

    A korábbi években is nagy segítséget nyújtottak a felajánlások kiemelkedő teljesítményű diákjaink elis­merésének támogatásában.
    A Munkácsy Gimnáziumért alapítvány adószáma:
    19196033-1-14

    2017. évi menzával kapcsolatos
    tudnivalók »

    menzalogo

    2016. március 1-től a téritési díjak megváltoztak!

    pedagógusnap

    Pedagógusnapi Díjátadás

    Az idei tanévben több munkatársunk munkája került elismerésre a pedagógusnap alkalmából: Fülöpné Király Tünde a tanulók nevelése, oktatása érdekében végzett kiemelkedő színvonalú, eredményes pedagógiai munkájáért dicsérő oklevelet vehetett át, Kiss István igazgatóhelyettes, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Balogh Zoltán miniszter Elismerő Oklevelet adományozott, melyet a Kaposvári Tankerületi Központ Szakmai igazgató helyettese Frányó Zsolt adott át.

    2017. június

    runTiéd az első lépés!

    2017. május 23-án érkezett Kaposvárra a béke lángja. 1987 óta már 150 országban megrendezésre kerülő váltófutás célja, hogy erősítse a nemzetek közötti barátságot, a szeretetre, a békére, a harmóniára hívja fel a figyelmet. A futás városi szakaszához és az ünnepi programhoz iskolánk 10.d és 10.f osztályos tanulóiból álló lelkes csapata is csatlakozott.

    2017. május

    loczyLóczy döntő 2017

    Május 8. és 10. között került sor a Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny döntőjére iskolánkban. A hétfői megnyitó és szakmai előadások után kedden az elméleti verseny, szerdán a gyakorlati forduló zajlott Patcán. A résztvevők kísérő programként ellátogattak a Sefag Zrt. Zselici Csillagpark kardosfai bemutató csillagvizsgálójába.
    A 9. évfolyamon a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium diákja Kaszap Kinga (felkészítő: Krix Antalné, Kárpáti Zoltán), a 10. évfolyamon a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója Galág Botond Balázs (felkészítő: Gruber László) vihette haza a győztesnek járó Lóczy plakettet. Mindkét évfolyam első nyolc helyezettje balkáni tanulmányúton vehet részt június végén.
    Iskolánk 10.b osztályos tanulója, Horváth Ákos (felkészítő: Dr. Tapazdiné Klujber Krisztina) kategóriájában az országos 3. helyet szerezte meg. Gratulálunk!

    A versenyeredmények itt tekinthetők meg »

    Képek a Lóczy versenyről »

    2017. május

    ballagasBallagási Ünnepség 2017

    "Minden tenyérnyi területnek van egy története, ami a szünetekben egy egyszerű odapillantással felidéződik. És ilyenkor keserédesen nézek Rátok, mert örülök, hogy még maradhatok ebben a félig független és szabad állapotban, ugyanakkor vágyom a nagyvilágba, a teljes szabadságba, amit most ti kapni fogtok."
    Május 6-án ballagtak el a Munkácsy Mihály Gimnázium végzős diákjai. A 2016/17-es tanévben a 12. évfolyam 204 tanulója vett búcsút az iskolától.

    A végzős évfolyam díjazott tanulói 2017. május 3. »

    A nem végzős évfolyam díjazott tanulói 2017. június 15. »

    Képek búcsúzó diákjainkról »

    2017. május

    giovanniVarsóban jártunk

    2017. május 5-6-án Varsóban jártunk a Giovani Idee „Working for Europe: Right to the Future” elnevezésű nemzetközi konferencián. A kétnapos eredményhirdetésen iskolánk tánc műfajban I. helyezést ért el. A rendezvényen 35 középiskola képviseltette magát.

    Útibeszámoló »


    2017. május

    franciaFrancia vetélkedő

    2017. május 2-án került megrendezésre az a francia vetélkedő, ahol a kaposvári általános iskolák (Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, Toldi Lakótelepi Tagiskola, Honvéd Utcai Tagiskola) és iskolánk diákjai mérték össze tudásukat francia civilizáció területén.
    A Francia nyelvet tanuló diákjaink műsora színesítette a délutáni programot (Török Renáta: ének; Kalóz Noémi és Molnár Luca: vers, rajz; Kovács Dorina és Sólyom Enikő: tánc.
    A verseny zárásaként francia ételek kóstolására került sor, mely során a francia gasztronómiába nyertek bepillantást a résztvevők.

    Képek a vetélkedőről »

    2017. május

    KolozsvárHatártalanul Erdélyben

    2017. április 21. és 29-ike között a Határtalanul pályázat keretében 40 diák és 4 kísérő tanár Erdélybe utazott. A Székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium pedagógusai és tanulói szeretettel fogadtak minket és végig kísérték utunkat.

    Útibeszámoló »


    2017. április

    mandulafaTovábbjutás a Dunántúli Mandulafa rendezvényre

    Iskolánk TDK dolgozatot író tanulói közül heten részt vehettek a Kaposvári Egyetem Dunántúli Mandulafa Tudományos Konferenciáján, melyen kutató munkájuk szóbeli prezentációját előadhatták.
    Gombos Luca, Berke Lilien és Gutheil Adél első helyezést, Gyurka Boglárka, Mészáros Eszter, Nyakas Viktória második helyezést és Németh Júlia Zsóka harmadik helyezést ért el pályamunkájával.

    Eredmények itt

    Gratulálunk diákjainknak és további sikeres kutatómunkát kívánunk!

    2017. április

    forditokFordítási verseny

    Februárban került sor a Kaposvári Szakképzési Centrum Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium által szervezett fordítási verseny iskolai fordulójára.

    Iskolánként a három legjobb fordítást lehetett továbbküldeni mindhárom kategóriában. A döntőben hét kaposvári iskola legjobbjai kerültek megmérettetésre. Nagy örömünkre szolgál, hogy 4 tanulónk is dobogós helyezést ért el a következő kategóriákban:

    B1 szinten Cohill Eric 8.a 2. hely

    B2 szinten Tóth Dóra 8.a 1. hely

    C1 szinten Szekér Sára Anna 9.e 2. hely

    C1 szinten Bakó Sára 9.c 1. hely

    Gratulálunk!

    2017. április

    angoloscsapat"Szólalj meg bátran"
    idegennyelvi vetélkedő

    Április 25-én került sor a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Nyelvi Tagozata által rendezett "Szólalj meg bátran" szituációs versenyre, ahol iskolánkat egy németes és egy angolos csapat képviselte.

    A verseny során a diákok 8 előre megadott téma alapján 5 szituációs gyakorlatot rögtönöztek, majd előadást tartottak a nyelvtanulás fontosságáról és különböző nyelvtanulási technikákról. Angolosaink a 2. helyen végeztek. A csapat tagjai: Antal Gergő, Bene Alexandra, Büttl Kristóf, Gutyina Ádám, Layton Viktória és Pécsi Bence 9.c osztályos tanulók.

    Az elért eredményhez gratulálunk!

    2017. április

    tankLátogatás a Terror Háza
    és a Holocaust Emlékközpontba

    2017. április 4-én 45 tizenkettedik évfolyamos tanuló látogatta meg a Terror Házát és a Holocaust Emlékközpontot. A tanulmányi kirándulás résztvevői a 12.a, 12.c és a 12.f/2 osztályok tanulói voltak.

    Útibeszámoló »

    2017. április

    bugatÜnnepi köszöntés

    Diákjaink köszöntötték Prof. DR. habil. Szakály Sándort, a MTA doktorát, iskolánk egykori tanulóját, abból az alkalomból, hogy a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat legmagasabb rangú díját, a Bugát Pál díjat vehette át. A dijat Piróth Eszter, a budapesti TIT igazgatója nyújtotta át.

    2017. március

    smtdkSenior MTDK Konferencia 2017

    2017. március 23-án és 24-én került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Senior kategóriájának szóbeli fordulóira társadalomtudományi ill. természettudományi szekcióban.
    A végeredményt (itt), a korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.
    A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!

    Képek a 23-ai társadalomtudományi szóbeli fordulóról »

    Képek a 24-ei természettudományi szóbeli fordulóról »

    2017. március

    elcaminoEl Camino - A magam útján

    Kit ne érdekelne egy volt munkácsys története élete legvakmerőbb utazásáról?
    2017. március 13-án egy délutáni előadás keretében megtudhattuk, milyen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie az embernek, ha egy 3500 km-es utat akar megtenni.


    Élménybeszámoló »

    2017. máricus

    munkácsy_estMunkácsy-est 2017

    2017. február 21-én került megrendezésre iskolánk legrangosabb kulturális rendezvénye, a Munkácsy-est. A jubileumi évhez közeledve idén a műsorszámoknak múltidéző szerepe volt, színpadra lépett a volt énekkaros diákokból erre az alkalomra alakult Munkácsy Kórus ALUMNI. Az est keretében a Pelle-díj átadására is sor került, melyet idén Varga Bálint tanár úr vehetett át.

    Munkácsy-est beszámoló »

    Képek a Munkácsy-estről »

    2017. február

    mtdkJunior MTDK Konferencia 2017

    2017. február 22-én került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Junior kategóriájának szóbeli fordulójára.
    A végeredményt (itt), korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.
    A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!

    Képek a szóbeli fordulóról »

    2017. február

    kalmarKalmár László Országos Matematika Verseny

    Iskolánkban 2. alkalommal rendezzük meg az általános iskolások versenyének megyei fordulóját. Március 4-én várjuk a továbbjutott versenyzőket!

    A versenyről »

    Korábbi évek versenyfeladatai »

    Matematika verseny meghirdetése »

    2017. február

    szalag

    Szalagavato 2017

    A 2016-17-es tanévben 8 végzős osztály 210 diákja viselheti a felnőtté válást jelző szalagot. A meghívott családtagok, barátok előtt látványos produkciókat mutattak be az érettségi előtt állók.

    Az alábbi képösszeállítás a Szalagavató bál rendezvényén készült. »

    Az eseményről készült filmet itt tekinthetik meg. »

    2017. január

    bergamo

    Hosszú hétvége Bergamoban

    Iskolánkat 18 kiválasztott diák képviselte november elején az olaszországi Bergamo városának rendezvényén, amelynek címe Giovani Idee – Working for Europe, Right to the Future.

    Útibeszámoló »

    2016. november

    helo

    Halloween Party 2016

    Az idei tanévben ötödik alkalommal megrendezett Munkácsy Halloween Party rémisztően jól sikerült. 34 csapat vetélkedett egymással a közel háromórás rendezvényen.

    Halloween Party beszámoló »

    Képek a Halloween Partyról »

    2016. október 21.

    1956 Munkácsy1956-2016
    Évfordulós megemlékezések,
    programok a Munkácsyban

    - Részvétel a Nagy Imre Társaság által szervezett Tudományos konferencián az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a 2016. október 7. Meghívó »
    - Rendhagyó történelemóra a Munkácsy Gimnáziumban Jánosi Katalinnal, Nagy Imre unokájával 2016. október 13. »
    - Unokája mesélt Nagy Imréről »
    - Látogatás az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskolában nyílt "A forradalom első kézből, ’56 ahogy valójában történt" című vándorkiállításon Schrötter Tibor előadásán 2016. október 17. »
    - Diákunk gondolatai 1956-ról »
    - Képviselet a Testnevelési Egyetem pannonhalmi Emléktúráján 2016. október 18. »
    - Részvétel a „Vér és Aranyak” elnevezésű emlékfutáson 2016. október 21. »
    - Iskolai ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról »

    2016. október 21.

    Korut

    Újra EURÓPA-KÖRÚT!

    Berchtesgaden - Neuschwanstein - London - Párizs

    Időpont: 2017. július 01. – 09.

    Az idei tanévben is szeretettel várunk minden kedves érdeklődő diákot a tavalyi tanévben is nagy sikerrel megszervezett utazásra. Érdeklődni: Garas Krisztina, Kordé Krisztina és Takács Péter tanároknál lehet.

    Európa-körút részletes program »

    2016. október

    Plakát

    Kutatók éjszakája a Munkácsyban

    A Munkácsy Gimnáziumban negyedik alkalommal megrendezett Kutatók éjszakáján kora délutántól sötétedésig közel 20 különböző program várta a mintegy 300 kaposvári és vidéki általános és középiskolást.

    A vetélkedő végeredménye »
    Fotók a díjátadóról »
    A rendezvényen készült fotók »

    2016. október

    rokaRÓKAŰZŐK SIKER!

    Iskolánk csapata 1. helyezést ért el a Kaposvár és Pécs között 2016. október 1-én 22. alkalommal megrendezett Rókaűzők váltófutóverseny középiskolás kategóriájában. A diákok a 70 csapatot felvonultató mezőnyben 6 óra 12 perc 45 másodperces eredménnyel összesítésben a 10. helyen végeztek.

    A csapat tagjai: Szerencsés Lili, Nádasi-Tóth Zsombor, Tapaszti Bence, Tóth Ákos, Szerb Katalin, Aladics Gergő, Horváth Arnold, Csepeli Angéla, Csizmadia Gábor, Glavák Péter, Somogyi Miklós, Szász Adél Hanna, Makai Klára.

    Szervező tanárok: Rajnai László, Varga Bálint.

    Az elért sikerhez szívből gratulálunk!

    2016. október

    Fotó a résztvevőkről"Aludj máskor!"
    - 24 órás vetélkedő Nagybajomban

    Az "Alternaiv" Egyesület immár ötödik alkalommal szervezte meg a Somogy megyei "Aludj máskor!" 24 órás középiskolai vetélkedőt. Az eseményre 2016. szeptember 24-25-én került sor Nagybajomban, a sportcsarnokban. A rendezvényen 11 Somogy megyei középiskola 30-30 fős csapata, több mint 300 fiatal 24 órán keresztül nonstop vetélkedett és adott tanúbizonyságot kitartásáról, kreativitásáról, elszántságáról. Iskolánk csapata idén, a rangos harmadik helyezést érte el.

    Beszámoló a vetélkedőről »

    2016. szeptember

    nyelvSegítség a második idegennyelv-választásához

    Melyik nyelvet válasszam? Gyakran merül fel a kérdés szülőkben és diákokban egyaránt. A lehetőségek bemutatásával szeretnénk segítséget nyújtani a döntésben.

    Második idegennyelv-választás »

    2016. szeptember

    evnyitokicsiPolgármesteri Dícséret!

    Iskolánk pedagógusa Tóth Anita Polgármesteri Dícsérő oklevelet vehetett át, a tanulók nevelése, oktatása érdekében végzett kiemelkedő színvonalú, eredményes pedagógiai munkájáért, Szita Károly polgármestertől, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban megtartott 2016-2017-es tanévnyitón.

    Az elismeréshez szívből gratulálunk!

    2016. szeptember 1.

    Korut

    EURÓPA KÖRÚTON JÁRTUNK

    Iskolánk diákjai a tanév végén Európa körúton vettek részt. A 8 napos utazáson, Németország, Anglia és Franciaország jellegzetes turistalátványosságait látogatták meg. Mindeközben buzgón gyakorolták a való életben is azt, amit nyelvórákon elsajátítottak. Az útról szóló élménybeszámoló és fotógaléria itt olvasható és látható. Az idei tanévben is készülünk hasonló programot szervezni, melynek részleteiről itt a honlapon is minden információ elérhető lesz.

    Európa-körút beszámoló »

    Képek a kirándulásról »

    2016. június-július

    BonisBONIS BONA DÍJ

    Intézményünk igazgatója, Gyallai Katalin a rangos BONIS BONA kitüntetést vehette át a Nemzeti Múzeum épületében megrendezett díjátadó gálán. A tehetséggondozásban nyújtott sokrétű tevékenységét a "Kiváló tehetségsegítő" kategoriában jutalmazták, melyet az országban öt pedagógusnak ítéltek oda az idei évben.

    2016. július

    oktvSikerek az angol OKTV-n

    Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny angol nyelv tantárgyának II. kategóriájában Hermann Dániel 13.e osztályos tanuló országos 1., Elek Dorina 13.e osztályos tanuló országos 11. helyezést ért el.
    A felkészítő pedagógus Maráczi Árpád munkáját a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács kitüntetéssel jutalmazta. A kiváló eredményekhez szívből gratulálunk!

    A részletekről bővebben itt olvashatnak! »

    2016. március-július

    Munkácsy Krónika

    MK

    E-napló

    E-naplo

    Elérhetőségeink »

    Órarend (2017. május 8-tól) »
     
    Csengetési rend »


    Warning: include(./naptar.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\Apache24\mmgroot\archiv\1617.html on line 834

    Warning: include(): Failed opening './naptar.php' for inclusion (include_path='.;c:\php\webincludes') in C:\Apache24\mmgroot\archiv\1617.html on line 834
    tanacsadas logo

    A Munkácsy Gimnáziumért Alapítvány kiemelt támogatója

    Kométa logo

    Hívószó alapítvány

    Lóczy verseny »