El Camino - A magam útján

camino

Kit ne érdekelne egy volt munkácsys története élete legvakmerőbb utazásáról?

Az előadó, Jakusovszki Dorina, közismert nevén Vándorina mesélt kalandos El Camino-i zarándokútjáról. Kaposvárról, a Kaposzentjakabi Bencés Apátság Romkertjéből indult, és összesen öt országon keresztülgyalogolva jutott el öt és fél hónap múlva célpontjáig, a spanyolországi Santiago de Compostela városáig.

Képek, térképek segítségével nyomon követhettük Dorina napjait, küzdelmeit és boldog pillanatait. Megmutatta szállásadóit, útitársait, akik nemcsak adományt, segítő kezet, de lelki erőt is adtak a továbbhaladáshoz. Kezünkbe vehettük zarándok útleveleit és a Szent Jakab-útját szimbolizáló fésűkagylókat, majd a saját maga rajzolt, cicás képeslapjait is szemügyre vehettük. Úgy érzem, felejthetetlen élményben volt részünk!

Célja ezzel az úttal elsősorban önmagának való bizonyítás, a hétköznapi életből való kiszakadás, előző életének a hátrahagyása volt. Az előadás zárásaként a diákoknak is megfogalmazott egy üzenetet: hallgassunk a belső hangra, csináljuk azt, amit szeretnénk és ne mindig a társadalmi elvárásoknak akarjunk megfelelni.

Antal Katinka 11.e