Szekszárdi Német Színházban jártunk

szinhazszinhazFél egykor felkerekedtünk Tuducné Szilvi tanárnővel, elindultunk Szekszárd felé a Deutsche Bühne Ungarn nevű színházba, ahol a Hogyan nevezzelek? című darabot néztük meg. Természetesen németül.

A busz utunk kicsit hosszú volt, de jól telt. Jó volt a hangulat és a társaság is. 2 óra körül érkeztünk meg Szekszárdra. A városban kaptunk 3 óra szabad időt, hogy kicsit körbejárhassuk, megismerhessük. Elmehettünk kávézni, enni, amerre szerettünk volna. Bár az időjárás nem túlságosan kedvezett nekünk a városi sétához. Mikor elindultunk itthonról, még sütött a nap, Szekszárdon pedig már borús és hűvös időnk volt. De attól még kicsit körbe lehetett nézni a városközpontban.

A belváros gyönyörű volt. A régi stílusú házak, kicsit olyan érzés volt, mintha visszamentünk volna az időben. Maga a színház a városközpont egyik legszebb épületében található, mely egykor moziként volt jelen. Az immáron 30 éve működő, nem túl nagy társulattal rendelkező színház kis létszáma miatt családias hangulatot áraszt. Társulata is viszonylag kicsi, de a repertoár annál színesebb. Az előadás nagyon-nagyon jól sikerült. A nyelv miatt sem kell aggódni, hiszen ha nem igazán tudunk németül, segít a színpad feletti felirat. Aki teheti, látogasson el ide egy előadásra.

szinhaz

Amint vége lett a színháznak, elindultunk hazafelé. Az út nagy része ugyancsak jó hangulatban telt annak, aki nem aludt. Este 7 óra körül kicsit fáradtan, de új élményekkel gazdagodva érkeztünk haza az iskola elé.

Horváth Luca (10.d)