VÁNDORKIÁLLÍTÁS A MUNKÁCSYBAN

A magyarországi zsidóság XX. századi történelmét bemutató vándorkiállítás bemutatására került sor 2014. március 5-14. között iskolánk aulájában. A „Történetek egy családi albumból – Magyar zsidók XX. századi emlékei” című vándorkiállítás egy válogatás 220 interjúból, melyek részint Magyarországon, részint a mai Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Románia területén élő, magyar ajkú zsidókkal készültek.

A kiállítás megtekintését felkészült diákjaink vezették, további különlegességnek számít, hogy diákjaink angol nyelvű vezetést is biztosítottak az angolul jól tudó diákoknak.

A Centropa Magyarország archívumában őrzött képek és interjúk segítettek megérteni a XX. században élt magyar zsidók történetét és megőrizni emléküket. Meggyőződésünk, hogy a tárlat és a hozzá kapcsolódó oktatási programok közelebb hozták diákjainkhoz a 20. század történelmét. Az új oktatási technológiák adta lehetőségeket a régi történetekkel ötvözve a 20. század történelmi eseményei a 21. század eszközeivel juthattak el a fiatalokhoz, melyért ezúton is köszönetet mondunk a Centropa Magyarország munkatársainak és a Dombóvári Magyar-Izraeli Baráti társaság tagjainak a szervezésben nyújtott segítségükért.

Képek a kiállítás megnyitójáról és a tárlatvezető diákok írásai a programról nemsokára elérhetőek lesznek