Sikeres Rókaűzés a Zselicen és a Mecseken át!

Még mielőtt valaki vadászati beszámolóra gondolna, a Rókaűzők 2011. október 8-i Váltófutóversenyről van szó. A Kaposvár és Pécs között 82 km hosszú, összesen több, mint 1500 m szintkülönbségű útvonalon lezajlott versenyen csaknem 50 csapattal együtt az iskolánk által felállított váltó is részt vett.

Amit a pályáról tudni kell, az az, hogy átvezet a Kelet-Zselic és a Nyugati-Mecsek leggyönyőrűbb részein, apró falvain, hatalmas zöldellő erdein. A 12 főből álló csapatunk útvonala a következő képpen alakult:

  1. Kaposvár: Skandera Nikolett (jómagam),
  2. Sántos: Varga Bálint igazgatóhelyettes úr,
  3. Szentbalázs: Rajnai László tanár úr,
  4. Gödre: Vass Bence,
  5. Baranyajenő: Karpov Andris,
  6. Tormás: Kudranyik Éva,
  7. Zselic (a Sásdi Erdészek útján): Bakonyi Ádám,
  8. Hetvehely: Ladovics Anna,
       aki Rakovszky Gréta lelkes kíséretét élvezhette,
  9. Abaliget: Bobby Kenis lektorunk,
  10. Orfű: Horváth Gergő,
  11. Mecsek: Szerecz Donát,
  12. Pécs: Navracsics Melinda.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt. A kaposvári rajtnál reggel 9 órakor még csak igen friss 6 fok volt, de a napközbeni simogató napsütés hatására kellemes futóidőben volt részünk a csaknem 600 (!) futóval egyetemben.

Zita néninek köszönhetően saját kisbusszal is rendelkeztünk, így végig tudtuk biztatni az éppen futó csapattársunkat. El is kellett a biztatás, mind a hosszabb szakaszon futó fiú, mind a rövidebb távot teljesítő lány versenyzőink számára. A Mecsek elnevezésű szakasz, a "király etap" leküzdését például Donát vállalta magára, akinek 11 km-rel kellett megbirkóznia, amiből az első 7,7 km (!) folyamatosan emelkedik és nem ritka a több, mint 10 %-os meredekség sem. A 46 perc 57 másodperces idejével dicsőséggel futhatott be az elsők közt.

Iskolánk csapata sokkal sikeresebb eredményt produkált az idei évben, s 17 órakor a pécsi eredményhirdetésen, a Székesegyház előtti téren méltán ünnepelhettük a dobogós 3. helyet. Ehhez hozzáfűzendő, hogy a 2. helyezett csupán 17 másodperccel, az 1. pedig 1 perc 36 másodperccel futott jobbat, ami a mintegy 6 és fél órás versenyen bosszantóan elenyésző különbség. Ennek ellenére hatalmas örömet szerzett nekünk, és talán éppen ezért nagy adag inspirációval töltött fel bennünket. A jövő évi csapatnak így büszkén adhatjuk át a stafétát a benne felgyülemlett összes erőnkkel és energiánkkal.

Köszönöm az iskolánknak, hogy megadta a lehetőséget csapatunk elindítására, és az összes csapat-, valamint versenytársamnak, hogy egy ilyen fantasztikus hangulatú napot tölthettünk együtt!

További fotók itt találhatók

Skandera Nikolett 13.e